Италия строи фабрика за сладолед у нас

  • Италия строи фабрика за сладолед у нас

Представители на сицилианския бизнес проявяват огромен интерес към местене на производства в България - стана ясно по време на официалната среща на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева с кмета на Палермо проф. Леолука Орландо.

И други компании от Сицилия са готови да преместят производствата си в България, тъй като я смятат за привлекателна заради ниските данъци, квалифицираната работна ръка и политическата стабилност.  Голяма сицилианска фирма, която има 60 000 служители в цял свят, е готова да отвори колцентър в България. Друга компания иска да направи съвместно предприятие за оборудване на влакове. Трета фирма търси възможности за изграждане на фабрика за италиански сладолед в България.

Председателят на Асоциацията на производителите занаятчии в Калтанисета Тарчизио Сберна проявява интерес към изграждането на занаятчийски продукти у нас. Бизнес делегация от Палермо се очаква да посети България през октомври.