Третата най-изгодна дестинация в света е Велико Търново

  • Третата най-изгодна дестинация в света е Велико Търново

    Снимка: Ели Маринова

Третата най-изгодна туристическа дестинация в света е Велико Търново според резултатите от класация на интернет портала за сравняване на цените на хотелите trivago. Старата столица е единственото населено място от България в топ 100 на класацията. Тя е изготвена въз основа на алгоритъм, който обхваща ценовия индекс и хотелския рейтинг. Така по съотношение между качеството и цената на предлаганите в града туристически услуги Велико Търново заема престижното трето място в класацията. Данните са представени по процентова скала до 100 и показват най-добрите комбинирани резултати от средната хотелска цена за нощувка в стандартна двойна стая и средната потребителската оценка за всички налични хотели в дадена дестинация.

Най-силно в класацията на trivago е представянето на Китай с общо пет дестниации. Три от тях са в топ 10 – Фенхуан, който е класиран на първо място, както и Пиняо и Дали съответно на пето и десето място. С по четири представители участват Италия, Испания, Индия и Русия, с по три - Турция, Унгария, Хърватия, Чехия и Полша.

Хотелиерите в старата българска столица през миналата година са оценени и като най-гостоприемните от потребителите на базирания в Дюселдорф портал, който сравнява цените за настаняване в повече от 700 000 хотела от над 175 сайта за резервации по целия свят.