С 1000 лв. поевтиня семейната седмична почивка в Банско

  • С 1000 лв. поевтиня семейната седмична почивка в Банско

    Снимка: toptravels.bg

Банско и тази година остава на първо място в класацията на най-достъпните европейски курорти, изготвена от туристическия сайт TripAdvisor.

Експертите са изчислили, че седмична почивка за семейство от четири души излиза 3500 лева, предаде БГНЕС. В тази цифра влизат настаняване в хотел, ски карти, екипировка под наем, уроци с инструктор и вечеря с напитки.

На второ място в списъка е руския курорт Сочи (4500 лв), следван от немския Берхтесгаден (5250). В другите дестинации в Топ 10 цените са над 5700 лв.

Авторите на проучването отбелязват, че Източна Европа като цяло тази година предлага най-атрактивни цени за любителите на ски ваканциите.

Банско не само запазва лидерството си, но е подготвил и приятна изненада за посетителите - цената за едноседмична почивка е паднала с близо 1000 лв. в сравнение с миналата година.

В рейтинга на страните на първо място е Андора с три от десетте най-достъпни като цени курорти.

Най-скъп от всички 42 курорта, включени в класацията е швейцарския Цермат (13 270 лв). На практика в Швейцария се намират половината от десетте най-скъпи места за прекарване на зимната почивка, докато три от най-евтините са в Източна Европа - Банско, Сочи и Кранска Гора (Словения).Авторите на анкетата са изготвили проучването на база средна цена в 79 хотела на всеки един курорт в Европа от 15 декември тази година до 15 април 2016 г.

Източник: БГНЕС