Два филма с вход свободен във Фестивалния комплекс

  • Два филма с вход свободен във Фестивалния комплекс

Два филма с вход свободен ще зарадват варненската публика на 30 ноември  и 1 декември във ФКЦ. Премиерният корейски филм "Ода за баща ми" можете да гледате при вход свободен във Фестивалния и конгресен център на 30 ноември от 18:30 ч. С над 14 милиона продадени билети още в първите седмици след появата си на екран, „Ода за баща ми” става вторият по посещаемост филм в историята на корейското кино. Трогателен, красив и внушителен, той успява да съчетае по брилянтен начин ефектността на зрелището и пределната емоционалност с посланието за силата на човешкия дух и вярата в едно по-светло бъдеще, въпреки всички трудности и усещането за безнадежност, което често съпътства героите.
Епичната семейна сага, действието на която се развива в разгара на Корейската война, е част от корейската филмова обиколка в отговор на големия зрителски интерес от Корейската филмова седмица в София.
На 1 декември от 19 ч., отново с вход свободен, варненци ще могат да гледат филма на Антони Цонев "С глава в стената". Филм за актьора Андрей Баташов. За живота и съдбата на една духовна, талантлива и самотна личност в едно безмилостно и безлично време. На премиерата ще присъства и част от творческия екип на филма.