Един от най-почитаните френски писатели гостува във Варна

  • Един от най-почитаните френски писатели гостува във Варна

Един от най-почитаните френски писатели и киносценаристи – Давид Фоенкинос, гостува в България. Роден преди 40 години, той е носител на десетки награди, а книгите му са преведени на повече от 40 езика. Срещата с публиката във Варна ще се състои на 23 август от 17.00 часа в книжарница „Сиела” – Фестивален и конгресен център. Входът е свободен.
Авторът на „Деликатност”, „Спомените” и биографичния роман „Шарлот”, който спечели награда „Рьонодо” 2014 ще участва в 23-тото издание на Международния кинофестивал „Любовта е лудост”. В конкурсната програма на най-романтичния кинофорум у нас Давид Фоенкинос ще представи филма „Деликатност”, създаден по мотиви от едноименното произведение, в сътрудничество със Стефан Фоенкинос и с участието на Одри Тоту в главната роля.
Присъствието на френския писател на съвременната литературна сцена е ярко и категорично, а талантът му да вълнува публиката - неоспорим. Експресивност, свеж хумор, елегантна фантазия и сюрреализъм за вкус – това са кодовете към неговото творчество. Някои критици го нареждат сред кралете на белетристичната комедия заради усета му към смесения жанр. Срещата на 23 август ще бъде подарък за почитателите на романи като „Инверсия на слабоумието” и „Деликатност”, който излезе у нас през 2014-а и покори публиката със съвършената си мелодия, остроумие и финес.
Прожекцията на филма „Деликатност” ще се състои на 22 август от 17.00 часа във ФКЦ – Варна. Билети можете да закупите на касата на комплекса.