Клайдерман идва с концерт във Варна и София

  • Клайдерман идва с концерт във Варна и София

След като накара Варна и София да се влюбят в неговия елегантен стил на изпълнение и на искрено общуване с публиката с два изключително успешни концерта през 2010 и 2011 г., Ричард Клайдерман ще зарадва меломаните с нов голям концерт тази година.

Гостуването във Варна на най-популярния пианист на планетата ще бъде на 5 декември 2015 г. Събитието ще е едно от първите в обновената зала Конгресна на Двореца на културата и спорта, която стана не само най-голямата, но и най-съвременна зала в морската столица. Клайдерман ще излезе на сцената с оркестъра на Класик ФМ. Рицарят на романтичното пиано ще дойде в България след една много наситена концертна година, в която е изнесъл 73 концерта на сцени в Европа, Азия, Африка и Америка. Истински бум на интереса към неговата музика има в Китай, Бразилия, Южна Африка, Япония и Израел.

 Ричард Клайдерман, музикантът, който промени отношението на съвременния свят към пианото със своя New Romantic стил, съчетава в репертоара си класика и поп стандарти със своите оригинали, като изстрелялата го в звездна орбита „Балада за Аделин“. Той има огромен брой продадени албуми – над 90 милиона, сред които невероятните 267 златни и 70 платинени диска. Леко стеснителен, деликатен и сдържан в отношенията с хората, забележителният французин всеки път излиза на сцената с открито към публиката сърце и повежда с лека усмивка зрителите на завладяващо романтично пътешествие.

 Във Варна Клайдерман ще представи не само своите вечно зелени хитови композиции, но и нова програма, в която ще има специална изненада за варненската публика. Той ще изпълни за пръв път тук и композиции от своя последен албум Romantique.

Организатор на концерта е музикална агенция Елит Мюзик, благодарение на която публиката в морския град се среща с големите звезди от световната музикална сцена като Ричард Клайдерман, Найджъл Кенеди, I musici di Roma, Academy of St Martin in the Fields, Арканхел. Концертът се реализира с подкрепата на Община Варна. След Варна звездният пианист ще гостува в София, концертът ще бъде в НДК на 7 декември. Днес стартират продажбите, билетите за концерта на Клайдерман са от 30 до 80 лв., първите 200 билета са на промо цени - с 10 лв. по-ниски от номиналите и могат да се купят на цени от 20 до 70 лв. Билети се продават на касите на ДКС, Летен театър Варна, Пикадили Център и Младост, бензиностанции OMV, Office 1 Superstore, Техномаркет, както и онлайн на eventim.bg.