"Звезди на изкуството" е най-новият конкурс за певци

  • "Звезди на изкуството" е най-новият конкурс за певци

 „Първи международен музикален конкурс „Art Stars - Звезди на изкуството”  стартира във Варна. Той ще се проведе от 18 до 20 септември. Организатори на най-новия музикален проект са Фондация „Звезди на изкуството” и „Инер Уил”.

В конкурса ще се състезават певци от три категории в три различни жанра:
Първа категория „Поп и джаз пеене”- индивидуални изпълнители и вокални групи;
Втора категория „Класическо пеене”- индивидуални изпълнители;
Трета категория „Народно пеене”- индивидуални изпълнители, вокални групи и народен хор.

Интересът за участие в конкурсът е изключително голям. Над 150 участници са се записали до момента за трите категории,  като най-много са кандидатите в категория „Поп и джаз пеене”- над 70.

Организаторите предвиждат много награди за най-добре представилите се участници: Гран При за всяка категория с парична награда или награда на Международна Пъблишинг компания, която включва изработка на песен, клип и едногодишен договор за разпространение в над 150 онлайн магазина по света, като itunes, spotify и googleplay. Организацията на Българските черноморски общини предоставя на конкурса 2 награди - обучителни пътувания в европейски държави по младежки проекти..

Асоциация „Булгарика“ осигурява за носителите на първите награди в трите категории картини - оригинали на утвърдени автори.

В рамките на конкурса- от 14 до 18 Септември ще се проведе Майсторски клас по класическо пеене под ръководството на доц. Иванка Нинова от НМА „Проф. Панчо Владигеров”- София, която е провеждала такива обучителни форми в редица страни по света - Молдова, Южна Корея, Украйна, Канада, Македония.

В програмата на международен музикален конкурс, който се провежда за първи път, са включени 4 големи концерта: Тържествено откриване в Аулата на ИУ в петък 18.09.2015г. от 19.00ч.; Два гала концерта на лауреатите- един общ за „Поп и джаз” и „Народно пеене” в събота на 19.09.2015г. и един за категорията „Класическо пеене” , който ще се проведе на 20.09.2015г.

На 18 септември всички взели участие в Майсторския клас също ще изнесат тържествен концерт .