Ричард Клайдерман с послание към варненци за деня на музиката

  • Ричард Клайдерман с послание към варненци за деня на музиката

На 1 октомври, Световния ден на музиката, най-популярният пианист на планетата изпрати думи на приятелство към хилядите си почитатели в морския град, където ще дойде на 5 декември за голям концерт. С 10 лв. по-ниски са ценните на билетите само днес за концерта му във Варна.

Ричард Клайдерман, пианистът, станал символ на новия романтизъм, който ще пристигне във Варна за голям концерт на 5 декември, изпрати свое послание към варненци по повод Световния ден на музиката 1 октомври. С поглед към кризите и конфликтите в нашето съвремие големият музикант предава на българската публика своята вяра в музиката като неизменна хуманна ценност:

„Със сигурност нашето време е белязано от много кризи, от много напрежение..., твърде много хора мигрират от една държава в друга ... Ето защо има необходимост, има дълбока потребност от такава музика – музика на любовта и на мира, като тази, която аз изпълнявам. Хората винаги са в търсене на любовта и любовта ще остане завинаги... Затова съм убеден, че милиони хора по света са щастливи да слушат музика като моята. Аз съм гостувал два пъти във Варна и на всеки от концертите ми във Вашия град между публиката и мен имаше много силна връзка, нас ни вълнуваха едни и същи емоции. Ето защо искам варненската публика да е сигурна, че за мен ще бъде удоволствие да се върна отново във Вашия град!“