Виенската коледна традиция идва във Варна и София

  • Виенската коледна традиция идва във Варна и София

Да те завладее приказка и то от онези, които се случват в дворец, във Виена, малко преди Коледа - това вълшебство се случва само в София и Варна, и то съвсем скоро. Под звуците на класически произведения от Joseph Haydn, Franz Schubert, W. A. Mozart,  Щраус, Suppe, Millocker, Zeller, Виена заживява и у нас. Дворецът Шьонбрун, откъдето идва и самият Шьонбрун Фестивал Оркестра, е известен със своята 450-годишна история, и е обявен за част от Световното културно наследство. Заедно със съоснователя на дворцовия оркестър Петер Хосек, у нас пристига и знаменития диригент Гуидо Манкузи, който ще направи нашата Коледа наистина специална.

Шьонбрун Фестивал Оркестра Виена е виенски камерен оркестър, който пресъздава бляскавата епоха на имперска Виена в музика. Оркестърът е с регулярна програма в Дворцовия театър на двореца Шьонбрун. Въпреки това цял свят има възможност да се наслаждава на приказните му изпълнения.Швеция, Финландия, Дания,  Китай, Югоизточна Азия, Германия, Гърция и Бразилия са само част от страните, приели с ентусиазъм концертните турнета на Шьонбрун Фестивал Оркестра.

Прецизно поднесена програма, качествен звук и виртуозни изпълнения, достойни за една истинска Виенска приказка – това е малка част от вълнуващия празничен концерт, който ще ни поднесе Шьонбрун Фестивал Оркестра.

Коледният коцерт e на 4 декември във Варна и на 6 декември в София.