"Тутурутка" с концерт на 20-и за 20-ата си годишнина

  • "Тутурутка" с концерт на 20-и за 20-ата си годишнина

Култовата варненска група ТУТУРУТКА ще ознаменува 20-годишнината си с грандиозен двучасов концерт на 20 декември точно в 20 ч. в зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна. Емблематични и невиждани скечове, песни, анимация с публиката, смях, забава и веселба очакват всички присъстващи. След концерта започва специално за случая дискотека ТУТУТЕКА - ЕЛА ИЗГРЕЙ, където танците и забавлението ще продължи до малките часове. Всеки който иска да се запознае с членовете на бандата и да се снима с тях, може да се възползва точно на това мястото. 

Групата е създадена на 4 октомври 1995 г. в легендарната дискотека „Сити Клуб” във Варна. Първият й голям концерт се състои на сцената във Военноморския клуб (тогава Дом Народен Флот). През 1996 г. са реализирани и първите три телевизионни предавания в „Мустанг ТВ”. 

В началото на 1997 г. дружината завърта дузина хумористични серии по Регионален телевизионен център – Варна (БНТ) и продължава да трупа фенове на живите си изпълнения по клубове и сцени. През 1998 г. „гларусите” сменят за кратко ефира и излъчват сатирични радиопиеси по Дарик Радио – Варна. 
В началото на 1999 г. ТУТУРУТКА сключва договор с телевизия МСАТ и създава над 3000 минути чист хумор. За броени седмици предаването се превръща в абсолютен хит и става част от бита на хората. Екипът записва „Тутурутка” (1999, видео) и „Манджа с грозде” (1999, аудио). „Бат’ Рамбо”, „Варна, морето...” и „На теслата дръжката” завладяват нацията. Излизат „Плажът” (2000, видео) и „Петилетка” (2000, аудио). „Туту®нето край морето“ е само бурен летен флирт с публиката, който прераства във всенародна любов – 18 мащабни концерта бележат пътя на националния поход „Туту®нето 2000”. 
Годината е 2001. Младите телевизионни звезди се връщат към корените си и отварят дискотека „Тутутека“. През 2001 излизат филмите „Коледата невъзможна!” и „Досиетата XXL”, а през 2002 - „Избрано” (мултимедиа). 
Следват години на презареждане, за да изгреят отново през 2012 и да спасят света, който ще оцелее само ако се смее :-) . Винаги на новата вълна, групата стартира онлайн канал YouTube Tuturutka Official, където излъчва нови шедьоври и римейки на вечни свои класики.