Как да сме хем добре облечени, хем да не харчим много през 2016-а

  • Как да сме хем добре облечени, хем да не харчим много през 2016-а

Да ни е честита Новата година – със здраве да си я ползваме! 2016-та – пълна с надежди и мечти. И като завалят едни модни съвети, едни тв-предавания с модни повеи и стилистки тенденции... човек да се изгуби. Американско списание дава няколко идеи как да се обличате по-добре в съвсем лесни стъпки.

Купувайте по-малко

Съществува едно универсално правило в модата и то е: не купувайте нищо, с което не можете да направите поне пет съчетания с останалите ви дрехи. Например един черен панталон ще си подхожда с много повече неща, отколкото онази зелена къса пола, която сте си харесали. Бъдете сигурни в това, което купувате и ако то няма да ви донесе радост, просто не се сдобивайте с него. Сещате ли се колко креативни ставате в модно отношение, когато сте си взели само два комплекта дрехи за петдневно пътуване? E, пробвайте да бъдете такива всеки ден и не само ще увеличите бюджета си, но и ще сте по-стилни!

Доверете се на собствения си вкус и се забавлявайте

Майка ви може да ви казва как да се обличате, вашите приятелки - момичета също. Но всички знаем, че стилът се гради на оригиналност и собствено усещане. Затова спрете да мислите: "Той ще ме хареса в тази рокля!", а мислете: "Мисля, че изглеждам добре по този начин и се харесвам". И въпреки, че социалните медии в днешно време са синоним на живот, не е нужно всеки момент да изглеждате като излезли от списание. Забавлявайте се в цветове, които никога не сте носили и в модели дънки, които никога не сте си помисляли да пробвате!

Спрете да се обличате както ви казват

В модата няма правила, затова разширете кръгозора си! Това включва да се откажете от дефинирането на фигурата си като "круша", "ябълка" или "банан". Всички експерти говорят по принцип, но те не са ви виждали и не ви познават. Бъдете най-добрия коректор на себе си, тъй като всяко правило има своите изключения. Ако онзи впит панталон ви стои добре и харесвате дупето си в него, купете си го!

Експериментирайте с грима като допълнение

 Разбира се, че червеното червило си отива с всичко, но е време за малко разнообразие. Започнете да съчетавате тоновете на дрехите, които ще носите през деня с грима си. Например - ако сте решили днес да сте в бледосиво, защо не пробвате сладко, бледо розово червило? Мислете за грима като за перфектното допълнение на днешния ви, различен от вчерашния тоалет.