Започва Сезонът на изкуствата в Пловдив

  • Започва Сезонът на изкуствата в Пловдив

    Снимка: bulgariatravel.org

На 5-ти септември „Улицата“ дава официален старт на „Есенен салон на изкуствата“. Още миналата седмица започна един от най-„горещите“ и богати на събития сезони, а именно 11-тото издание на „Есенен салон на изкуствата“. Най-големият културен форум в Града под тепетата започна още на 27 август и ще продължи близо два месеца до 6 ноември. Любителите на изкуствата от цяла България с нетърпение очакват да се срещнат с творците, пристигащи във Вечния град от всички краища на страната и света.

В рамките на програмата ще има изложби, театрални спектакли, музикални събития, улични представления и фестивали. Официалното откриването на най-мащабния форум за изкуство ще бъде дадено с мултимедийния хитов спектакъл на Теди Москов „Улицата на ЖИВО“ на 5 септември от 20:30 ч. Сцена на нетрадиционното шоу, в което телевизия и театър се преплитат ще бъде Античният амфитеатър. Героите буквално ще оживеят от екрана и ще се пренесат на сцената, както и обратното – от живата игра действието ще „прелее” в картината на екрана. Спектакълът ще предложи на зрителите поредица от смешни гегове, клоунади и незабравими актьорски импровизации с Мая Новоселска, Валентин Танев, Никола Додов, Георги Спасов, Борислав Стоилов, Тончо Токмакчиев, Адрияна Найденова, Герасим Георгиев–Геро, Малин Кръстев. В някогашните си незабравими превъплъщения на екраните ще се появяват и Кръстю Лафазанов, Христо Гърбов и Камен Донев.

 Сред някои от фестивалите, които ежегодният салон на изкуствата ще представи са: "Sounds of the Ages", ONE ARCHITECTURE WEEK , Национални есенни изложби", ХIX Есенен международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ , Седми PolineROOOCK fest, Седмица на съвременното изкуство, Международен куклено-театрален фестивал “Двама са малко – трима са много”, Единадесетото издание на „Нощ/Пловдив“ 2015, Празник на Стария град, VI Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ – Есенно издание и още много атрактивни събития. Финалът на Есенния салон на изкуствата ще постави заключителният концерт на Международния джаз фестивал на 6 ноември.Пълната програма на форума, както и подробна информация за събитията, можете да откриете в Интернет на адрес: www.visitplovdiv.com.