Явор Гигов "Без обувки" в авторски моноспектакъл

  • Явор Гигов "Без обувки" в авторски моноспектакъл
  • Явор Гигов "Без обувки" в авторски моноспектакъл
  • Явор Гигов "Без обувки" в авторски моноспектакъл

Какво може да накара един човек да преобърне живота си "наопаки" и да започне да вижда и да чува неща, които другите не могат? Това предстои да разберем във Варна чрез актьорския талант на Явор Гигов и режисьорското виждане на Румен Гаванозов. Спектакълът ще се играе на 19 октомври в зала "Европа" на ФКЦ от 19 ч.

Мъж в разцвета на силите си е обсебен от своята кариера и смята, че докато човек е жив, трябва да трупа състояние. Но един ден, обикновено наглед събитие, като покупката на чифт обувки, променя живота му завинаги. Пиесата е авторски моноспектакъл на Явор Гигов по идея от произведение на Пиер Грипари, а режисьор е Румен Гаванозов. Представлението разказва за болестта на съвременния човек, който от бързане да покрие някакви нормативи и да осигури бита си, забравя кои са важните неща в живота. Главният герой е бивш работохолик, изгубил се в прекалената си амбиция да печели. И когато средството се превърне в цел, човек спира да мечтае.

Другата история в спектакъла - по-приказната част - е тази на чифт обувки, които много се обичат и искат да прекарват времето си заедно. Героят ги купува, след което ги обува, но тяхната близост го кара да пада, докато ходи с тях, защото при всяка крачка те се прегръщат. Това му създава проблеми и в работата, и у дома, а най-лошото последствие е, че губи любимата си. Случките в неговия живот му помагат да разбере, че е напълно изгубен и действията му до този момент са безсмислени. Така той започва да чува света около себе си по различен начин и да му се случват чудеса. Без обувки е пиеса, която крие дълбок смисъл, но е разказана по лек, смешен начин. Ако искаш да я гледаш, побързай да грабнеш билет, защото са на привършване. Спектакълът е премиерен за Варна.

Тук може да видите още:

Явор Гигов е български актьор и режисьор, известен с участието си в поредицата „Приказки за физиката“ и сериала „Етажна собственост“. Актьорът е завършил актьорско майсторство за куклен театър в класа на Пламен Кьорленски в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.