Подготви се за ски с кухнята на най-добрите скиори!

  • Подготви се за ски с кухнята на най-добрите скиори!

    Снимка: sportvox.net

С откриването на зимния ски сезон и настъпването на предстоящите празници, любителите на снега, започват да планират своите снежни ваканции. Това, което е необходимо за една пълноценна почивка е - добре обработена писта, хубава екипировка и силна храна. Всички знаем, че през зимата горим повече калории, по-податливи сме към заболявания и трябва да обърнем сериозно внимание на хранителния си режим, особено ако ни предстои практикуване на спортове като ски и сноуборд. Ето защо Foodpanda ни запознава с любимите храни на някои от най-известните скиори и сноубордисти в света.

1. Джулия Манкузо: Родена през 1984 г. в Невада, печели пет пъти Световната купа. През 2006 година печели и златен медал на Олимпийските игри. Не спазва диети. Обича много шоколад и казва, че набляга на него преди състезание. Любимата й храна е пица с много сирена.

2. Линдзи Вон: Родена в Сейнт Пол, Минесота през 1984, Линдзи Вон е прочут състезател по ски алпийски дисциплини. Тя печели състезания за Световната купа във всяка от областите на алпийските ски. Изключително стриктна в храненето, тя изчислява съдържанието на всяко едно нещо,което хапва. Любимата й храна е френски тост. Любопитно за Линдзи е, че всяка вечер пие по една чаша прясно мляко.

3. Тод Ричърд: Американски сноубордист, роден в Масачузец. Известен като „мократа котка” е един от най-добрите състезатели в „халф пайп”. Набляга предимно на месо и зеленчуци като най-любимото му ястие е телешки стек с гарнитура задушени картофи.

4. Шон Уайт: Добре познат в света на сноуборда, роден в Калифорния през 1986 г. Наричат го летящия домат, заради цвета на косата и достигнатите височини по време на състезания. Фен е на китайската и испанска кухня. За любимо ястие посочва „Паеля”.

Източник: БГНЕС