Повече от 40 фотографски събития в програмата на Варна Фото Фест

  • Повече от 40 фотографски събития в програмата на Варна Фото Фест

Повече от 40 фотографски събития ще предложи програмата на Варна Фото Фест, който ще бъде открит официално на 7-ми май в Градската художествена галерия, съобщиха организаторите. Изложби, конкурси, срещи, дискусии, презентации, пленер, фотостудиа и множество прожекции на различни места в града са само част от програмата на феста. Ще бъдат представени общо 20 български и гостуващи авторски и сборни фотографски изложби на съвременни утвърдени наши и чуждестранни творци, носители на множество награди и популярност от престижни конкурси в целия свят.

В рамките на Варна Фото Фест ще се проведат два международни фотографски конкурса - 1-ви Международен Салон за Дигитална и Принт Арт фотография Варна и 8-ми Международен Фотографски Салон Варна. Пет различни, но еднакво интересни изложби са избрали да покажат на откриването организаторите на фестивала. Ще видим изложбата от конкурса на „БГ Прес фото“ 2014 – безспорен авторитет в българската фотожурналистика, събрала историята на България от 2014 г в снимки. До таланта и смелостта на Георги Кожухаров ще се докоснем, чрез изложбата му „Войната на Изток“ показваща част от случващото се в Източна Украйна с кадри от въоръжения конфликт -опит за обективно и двустранно отразяване на случващото се двете страни на враждуващите лагери.

Албена Маркова ще покори сърцата ни с изложбата си „Мистика и Красота. Моята България“ която посвещава на магическото обаяние на българската природа, белязано от отпечатъка на собствената й душевност.

28 вълнуващи по различен начин със своята красота и естественост кадъра, внушаващи еднакво чувство и отношение към природата и животинския свят на България показва „БГ дивата природа“ - сборната изложба на 7 водещи български автора в тази област.

Мартин Врабко от Словакия ще ни разкрие своята визия за светлина, експозиция и движение в артистичния си проект „Движение“

На 8 май ще погледнем от високо над облаците „От върховете на Алпите“ заедно с Ангел Ненов, ще се любуваме на изгреви и залези от 4,554 m височина.

В нощта на музеите на 17 май ще се потопим в уловените отражения на Изабел Льобастар от Франция и нейната изложба „Нови отражения от Витошка“.

На 21 май Варна фото Фест отново ни кани в галерията . Тронд Скарет от Норвегия ще сгорещи страстите със своите „Прелестни създания“ - една изложба посветена на красотата и съвършенството на човешкото тяло.

Ахим Кьопф от Германия – обратно, ще ни охлади със смразяващата красота на неговите“ Полярни светове“ - фотографии от Арктика и Антарктика.

„ Моята фотография през годините“ е нарекъл изложбата си Браян Хопър от Ирландия, който за втори път ще представи прекрасните си фотографии пред варненската публика.

Изложбата „100 години българско кино“, посветена на юбилея на българското кино, ще ни потопи в спомени и ще ни върне назад във времето в един емоционален преглед на интересни работни моменти и кадри от 100 – те най – любими български филма.