Шест страхотни дестинации за посрещане на Нова година

  • Шест страхотни дестинации за посрещане на Нова година

    Снимка: mistralbg.com

Шумно, релаксиращо, семейно или спокойно - както и да изберете да посрещнете Нова година, важното е да сте с любими хора. Има толкова много фантастични места в света за посещение на този празник. foodpanda, ви предоставя една околосветска разходка с топ дестинациите за Нова година и техните кухни.

Саут Лейк, Калифорния

Ако сте фенове на снега и ските, то това е вашето място. Може да видите едни от най-добрите музикални творци и да се насладите на уникално DJ шоу в навечерието на Нова година. Задължително трябва да опитате местната темпура, пържени картофи и двойни бургери. В Саут Лейк може да ядете едни от най-вкусните бургери в света.

Единбург, Шотландия

Тук се чества „Хоганау", което означава празник на последния ден в годината. Ще видите представяне на различни видове изкуства по улиците, гмуркане в ледени води, състезание по пързаляне с шейна и др. Местната кухня е тип селска, като това, което я отличава, е че не се използват подправки. Задължително опитайте пудинг с пържено месо, картофи и ряпа.

Сидни, Австралия

Може да посетите местни новогодишни церемонии за непушачи, непиещи и др., които са изключително интересни за външни посетители. В новогодишната нощ се прави зрелищна заря и парад на светещи лодки. Кухнята в Австралия е разнообразно, но задължително трябва да опитате агнешко печено с ядки от макадамия.

Лондон, Англия

Над 250 000 посетители се тълпят по бреговете на река Темза и чакат Биг Бен да удари полунощ, когато можете да видите най-впечатляващото светлинно шоу в Европа. Опитайте местните стекове и традиционен английски пай.

Виена, Австрия

Тези, които искат малко по-спокоен празник, трябва да посетят Виена. Градът с най-хубава украса, с уличните класически концерти и шампанското, което се предлага до първи януари на обяд. Разбира се, когато посетите Виена, не може да не опитате виенски шницел и традиционни виенски сладки.

Хавай

Ако искате плажно и топло тържество, посетете Хавай. Цяла вечер ще танцувате на плажа, организират се тематични конкурси, а ако сте на романтично новогодишно пътуване, поканете половинката си на разходка с лодка и гледайте заря точно в полунощ. Тук се формира, популярната фюжън кухня. Опитайте пържена риба, поднесе със сладък хляб, ориз и тръстика.

Източник: Dariknews.bg